Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Haagse Bronnen Temperen Verwachtingen Over Regeerprogramma

Haagse bronnen temperen verwachtingen over regeerprogramma

Rutte spreekt over 'zware opgave'

Formatie langer nodig dan gehoopt

De Haagse bronnen temperen de verwachtingen over het regeerprogramma. Het zal langer duren dan gehoopt om een akkoord te bereiken.

Premier Mark Rutte zei dat het een "zware opgave" is om een regeerprogramma te schrijven dat voor alle partijen aanvaardbaar is.

Verschillende bronnen melden dat de onderhandelingen moeizaam verlopen. Er zijn grote verschillen van mening over belangrijke kwesties, zoals de begroting en het klimaatbeleid.

VVD en D66 willen meer begrotingsruimte

De VVD en D66 willen meer begrotingsruimte om investeringen te kunnen doen in onder meer infrastructuur, onderwijs en defensie.

CDA en ChristenUnie willen juist de begroting op orde houden en zijn terughoudend met extra uitgaven.

Klimaatbeleid grootste struikelblok

Het klimaatbeleid is het grootste struikelblok in de formatie. VVD en D66 willen het klimaatbeleid versnellen, terwijl CDA en ChristenUnie voor een meer geleidelijke aanpak pleiten.

De partijen moeten ook overeenstemming bereiken over de verdeling van de ministeries. De VVD wil het ministerie van Financiën behouden, terwijl D66 en CDA het ministerie van Economische Zaken opeisen.

Formatie langer nodig dan gehoopt

De formatie zal langer duren dan gehoopt. Rutte had gehoopt dat er voor de zomer een nieuw kabinet zou zijn, maar dat is nu niet meer realistisch.

De Haagse bronnen verwachten dat de formatie tot eind augustus of begin september zal duren.

Conclusie

De Haagse bronnen temperen de verwachtingen over het regeerprogramma. De formatie zal langer duren dan gehoopt. Er zijn grote verschillen van mening over belangrijke kwesties, zoals de begroting en het klimaatbeleid.


Komentar